Bowling Vereniging

Hellevoetsluis

BVH VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN 2018-2019

 

De inschrijving voor de Verenigingskampioenschappen is weer geopend.

Klik hier voor de info en hier om direct in te schrijven

   


40 Jaar BVH

Onder de kop  Fotogalerij is een link geplaatst met een impressie van de feestavond tbv het 40 jarig bestaan van de vereniging.

U kunt natuurlijk ook hier klikken


 

40-jarig jubileum

 

 Bowling Vereniging Hellevoetsluis

Op 27 oktober 2018 bestaat de vereniging 40 jaar en dit gaan we groots vieren op de Bowling aan de Kerkstraat 6.

Ieder lid en genodigden hopen wij te verwelkomen op het feest waar een groot aantal activiteiten, muziek en versnaperingen ons te wachten staan.

Groots opgezet feest met vele activiteiten en enkele officiele handelingen.

Tijdens de avond zijn er hapjes, bowlen met een knipoog en prijzen en een tombola met vele prijzen (vergeet u bowlingspullen niet) en muziek.

Elk lid is vrij om één introducé mee te nemen.

Alles voor € 5,00. (Incl. 3 drankjes, hapjes en aandenken)

 

Muziek ( 70’s tot nu ) door een DJ

 

U kunt betalen bij binnenkomst op 27 oktober.

We starten om 19.00 uur

 

 


Nog niet opgegeven voor het Vestingstadtoernooi?

Misschien is dit een mooie aansporing.


WaardebonAlex

Stukadoorsbedrijf Alexis Poortvliet heeft deze speciale prijs beschikbaar gesteld voor de bowler/ster die tijdens de voorronden van het Vestingstadtoernooi het meest boven zijn/haar gemiddelde gooit. Een mooie prijs en een mooie extra reden om mee te doen.

   


Het seizoen 2018 - 2019 is begonnen.

 

Na enkele opstartproblemen met een nieuwe versie van ons leagueprogramma kunnen we nu zeggen, alles draait weer. Wanneer u onder "Leagues" op resultaten klikt komt u op een verzamelpagina waar u uit een aantal opties kunt kiezen. Voor de standen klikt u op "Standings". U komt dat automatisch bij de actuele stand terecht

   


Eindtoernooi 2018WinnaarsEindtoernooi2018

 

Vrijdagavond 25 mei werd er alweer een seizoen van de BVH afgesloten met het eindtoernooi.

Dit keer gingen 8 teams de strijd aan in dit, voor de BVH unieke, Baker-Format toernooi. Zoals wel vaker voorkomt verliep de avond niet geheel vlekkeloos en leek het er even op dat we de games met pen en papier moesten gaan bijhouden. De formulieren waren al uitgedeeld. Maar net voordat we zouden starten lukte het Patrick om de boel toch weer aan de praat te krijgen. Complimenten voor hem.

 

Voor mij persoonlijk was er ook nog een verassing. Ik werd opnieuw bedankt voor mijn werk voor de vereniging en dacht laten we nou maar doorgaan. Ben al genoeg in het zonnetje gezet. Moest toch even komen en ontving een schaal met inscriptie waarop staat dat ik vanaf nu erelid van de vereniging ben. Die had ik niet aan zien komen en ik kan jullie verklappen dat ik dit heel erg waardeer. Dus iedereen bedankt.

 

Terug naar het toernooi. Baker-Format bleek toch nog niet bij iedereen duidelijk te zijn en er moest links en rechts nog wel even wat uitgelegd worden. Zo ook dat er tijdens dit toernooi, in verband met de gecombineerde handicap, niet van spelers gewisseld kan worden. Ook daar werd een mouw aangepast. 5 Games dus waarna de top 6 verder mocht. Dan 2 games voor de top 6 en daarna mochten Hitman en Team uitmaken wie er tegen de nr.1 The Underdogs mocht strijden. Dat werd Hitman en helaas voor hen lieten de Underdogs heel weinig liggen. Evenals vorig jaar sleepte onze jeugd de hoofdprijs binnen.

Klik hier voor de scores en de eindstand

 

Ben Penninkhof

   


ALGEMENE LEDENVERGADERING

van de 

BOWLING VERENIGING HELLEVOETSLUIS

 

 

Dinsdag 29 Mei 2018 om 19.30 uur

in de zaal van het bowlinghuis

 

Heeft u vragen en/of opmerkingen

Dit uw kans dus kom allemaal en laat uw stem gelden.

   


Eindtoernooi

Vrijdag 25 mei sluiten we het seizoen 207-2018 af met het eindtoernooi.

De inschrijving voor dit toernooi staat al even open maar het loopt nog niet storm.

We zoeken nog 3 teams om er iets moois van te maken.

Dus hier nogmaals de oproep om een team bij elkaar te scharrelen.

Het hoeven geen spelers/sters uit je eigen team te zijn.

Hier nogmaals de link naar de info

en hier nogmaals de link om in te schrijven.

   


Penningmeester & Ledenadministratie,

 

Inmiddels een jaar bezig met deze tijdrovende dubbelfunctie, kan nog steeds niet zeggen dat het mee valt. Het aangeschafte boekhoudpakket is dit 1e jaar nog erg bewerkelijk en vergt nog onnodig veel handwerk.

 

Erg veel leden, er zijn er toch nog veel die per maand betalen, betalen de baanhuur o.v.v. contributie. Dat moet handmatig worden herplaatst in het grootboek baanhuur. Ik zou de leden daarom om met klem willen verzoeken de handmatig- of periodieke overboeking te wijzigen in baanhuur. Er is tenslotte voor aanvang van het seizoen 1 factuur contributie.

 

Het resultaat voor 2016-2017 is in navolging van de vorige jaarcijfers 2015-2016 weer beter en ook de half jaar cijfers 2017 zijn zeer bevredigend. Een fors aantal minder leden, maar ook minder kosten. Ook aan het eind van het seizoen zijn er helaas enkele leden die zich als lid hebben afgemeld. Het zou het bestuur behagen als er nieuwe leden bijkomen en de leden daar een actieve rol in kunnen betekenen. We vergrijzen elk jaar meer en hopen een aanwas van de jeugd en oudere jongeren.

 

Dankzij de mooie bijdrage van de vriendenloterij, gereserveerd voor de jeugd, de hogere sponsorinkomsten en kostenbesparingen zijn de cijfers positief.

 

Een aantal leden heeft gemerkt dat de incassoprocedure is gestaakt. Doordat met een lager ledental er ook minder leden die de baanhuur wilde laten incasseren, waardoor de kosten per lid relatief duur werd. Ik overweeg nog om met ING iDeal betalingen te starten, maar een periodieke bank overschrijving voor 9 maanden is gratis en ik krijg het altijd op tijd.

Dat kan helaas niet gezegd worden van de handmatige overboekingen.

 

De saldi op de tussenbalans zijn wat gekleurd door de ontvangst van de totale baanhuur voor een jaar van een groot aantal leden, daar staan nog geen kosten tegenover. Terecht dat de leden dat hebben opgemerkt, dat is in de nieuwe jaarrekening ondervangen door een grootboek reserveringen.

 

Als iedereen zo vriendelijk wil zijn om het mij makkelijker te maken heeft het voor mij ook zin om te blijven sponsoren.

-       Liefst een periodieke bankoverschrijving voor 9 maanden per de 1e van de maand

-       Kwartaal, half jaar en jaarbetalingen zijn natuurlijk zeer welkom

-       Het meest actuele emailadres doorgeven op het formulier van de teamcaptain

-       Contributie voor aanvang van het nieuwe seizoen overmaken, factuur volgt in juli

-       Indien er een verhuizing heeft plaats gevonden of zal plaats vinden, mij melden.

 

Met vriendelijke groet,

Johan van Donkelaar

   


Rotterdam 18 april 2018


Geacht comité van ontvangst,
Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de overweldigde ontvangst, dat mij nog maar zelden is overkomen. Daar stond ik dan met wat versnaperingen voor de jeugd. De tafel voor mij was al reeds voorzien van een drankje,
Alvorens daar aan genoten kon gaan worden, ben ik overladen met cadeau's.
Toespraken, zelfs een afgevaardigde van het NBF in de persoon van Ben van Spronsen, De oud-bestuursleden, de oud-leerlingen en de huidige bestuursleden en kinderen In een woord geweldig. Daarbij heeft Ingrid zich ook verdienstelijk gemaakt met een hele mooie taart
in de vorm van een bowlingbaan, die we samen aan gesneden hebben, om een einde van en periode aan te duiden.
Het grote wijnglas heeft een prominente plaats in mijn bergmeubel gekregen. De fotocollage is ook een hoogtepunt van wat de jeugd heeft gepresteerd, In die tijd dat ik daar trainer ben geweest. O.A. Nederlandsenkampioenen trioleague, individuele Nederlandse kampioenen.
Daar was het talent van de kinderen te zien.
Echter de trainer is net zo goed als het talent van zijn leerling, maar het moet er wel uitgehaald worden, en aan die basis heb ik mogen staan, om het te ontwikkelen.
Nogmaals hartelijkdank voor de overweldigerontvangst wat lang zal blijven hangen.
En jongens en meiden, doe je best, traint zoveel als mogelijk is. Dan komen de prestatie, s ook.
Het gaat jullie goed.


Bram.

 

 

 

Afscheid van Bram van DongenAfscheidBram

Dinsdagavond, 17 april, werd in de bowling afscheid genomen van Bram van Dongen. Na een jarenlange verbintenis aan onze vereniging leek het hem, mede gezien zijn leeftijd, een mooi moment om afscheid te nemen.

Bram, ondertussen de pensioengerechtigde leeftijd reeds lang voorbij, heeft binnen onze vereniging heel wat talentjes aan zich voorbij zien komen. Een aantal van hen zijn tot hele goede sporters uitgegroeid, een ander aantal haakten na verloop van tijd af maar er zijn er ook veel die nog steeds genieten van de basis die hij hen bijbracht. Mooi dat ook Nick de Gelder aanwezig was. Nick verteld nog steeds aan iedereen die het horen wil dat Bram hem het bowlen heeft bijgebracht en dat hij heel veel aan Bram te danken heeft.

Dinsdagavond dus afscheid. Dat ging natuurlijk met speeches en cadeaus gepaard. Van de huidige jeugd, van de ouders van de jeugd, van het bestuur van de BVH en tot slot ook van de NBF. De laatste had Ben van Spronsen afgevaardigd om hem namens de NBF te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de bowlingsport.

Er zal best wel weer iemand anders komen om de jeugd te begeleiden maar het zal toch anders zijn. Bram nogmaals bedankt.

   

 


Nick de Gelder

Nederlands Kampioen

NickNK

Drie dagen was Dolfijn | The Plays To Be het decor voor het NK in de hoogste klasse, waar alle NBF-leden aan mogen deelnemen. In de drie voorrondeseries kwamen in totaal 35 dames en 91 heren in actie. Zondag 15 april werden de finales gespeeld met de beste 25 heren en beste 10 dames.
Onder hen de pas 17-jarige Nick de Gelder. Net terug uit Denemarken van de Europese jeugdkampioenschappen dacht hij: "Laat ik het nu eens bij de senioren proberen." Na de voorrondes stond De Gelder al knap op de vijfde plek, waarmee hij zich direct verzekerde voor de kwartfinales. Hierin kwamen de beste 10 heren in actie. Met o.a. een sterke tweede en derde game, met 257 en 247, wist bij zich als vierde te plaatsen voor de halve finales.
Hierin nam hij het op tegen de kampioen van 2016: Mark Jacobs. Het werd een wedstrijd waarin Jacobs de kansen liet liggen om de games naar zich toe te trekken, waardoor De Gelder er met de 2-0 winst vandoor ging. In de finale wachtte "local favorite" Youri Fens. Het werd een spannende finale, waarin De Gelder zijn hoofd het best koel wist te houden.
We moeten de geschiedenisboeken er nog op na slaan, maar de kans is groot dat De Gelder zich nu de jongste Nederlands kampioen A-klasse ooit mag noemen. Een geweldige prestatie! Het zilver is voor Fens. Jordi Putman en Jacobs kregen het brons om gehangen.
 
Tekst NBF
   

Het Vestingstad Jeugd Toernooi

2018Klasse1Vrijdag 13 en Zaterdag 14 April stonden voor de Hellevoetse bowling weer in het teken van het Vestingstad Jeugd Toernooi. Zo’n 60 jeugdspelers/sters hadden zich, verdeeld over 4 series, ingeschreven voor dit toernooi.

Het deelnemersveld voor dit toernooi is verdeeld in 2 klassen. Klasse 1 voor spelers/sters die een jaarlijks gemiddelde boven de 155 hebben. Klasse 2 voor beginnende spelers/sters. In beide klassen wordt er een handicap formule toegepast zodat de “mindere” bowler een goede kans heeft tegen de “betere”. Het is dus niet zo dat diegene die de hoogste serie gooit automatisch het toernooi wint.

Op vrijdagavond de eerste serie die voornamelijk door spelers uit Hellevoetsluis gevuld werd. En vanaf de start waren er mooie games te zien. Van de 56 games zaten er 11 boven de 200 met uitschieters van 231 van Middelburger Brent de Ruiter, 232 en 235 van Beaudine Krielle uit Wieringerwaard. Ook de Hellevoeters deden hier in mee. Djowie Hoekstra, Jurgen v/d Vecht, Domminick v/d Blom en 2018Klasse2Wesley Molendijk scoorden één of meer 200+ games. Zaterdag dan de overige 3 series en de finale.

Spelers/sters uit heel Nederland en een delegatie uit België waagden een poging om de finale te halen. Sharon Rietveld uit Rozenburg, die in Hellevoetsluis haar huisleague speelt, wist met een prachtige serie (247-205-123-214) de 4e plaats in de klasse 1 te halen. Als 5e mocht Djowy Hoekstra de Hellevoetse eer verdedigen.

Ook in de klasse 2 hadden we een Hellevoeter. Prachtig om te zien hoe die, voornamelijk kleintjes, hun sport beleven. Zo ook Wesley Molendijk. Hij bowlt slechts een paar jaar maar heeft al vaker laten zien dat hij in toernooien goed voor de dag kan komen. Na de series stond hij dan op de eerste plaats voor de finale.

Dan de finale. In de klasse 1 liet Djowy Hoekstra zien dat we hier in Hellevoetsluis uitstekende bowlers op kunnen leiden. Hij wist zich met 2 prachtige 200+ games naar de 1e plaats te werken. Lizzy Flapper uit Middelharnis werd 2e en Delano Beekman uit Vorden werd 3e.

In klasse 2 was er een lichte teleurstelling voor Hellevoeter Wesley Molendijk. Hij dacht dat hij gewonnen had maar moest met een 2e plaats genoegen nemen. Toch een hele mooie prestatie. Daniël Hoogstra uit Assen bleef hem 2 pins voor en werd dus 1e. Op de derde plaats eindigde Milan Scheffer uit Leiden.

Al met al een zeer geslaagd toernooi.

En voor kinderen die bowlen nog niet als een sport zien maar dat misschien wel zouden willen. Kom eens naar de bowling in de Kerkstraat in Hellevoetsluis. Daar kunnen ze alle info verstrekken en wie weet doe je dan volgend seizoen zelf mee aan dit toernooi.

Hier een link naar de stand na de series en hier voor de eindstand

   


Stedenontmoeting Jeugd
 
Op zaterdag 7 april was het voor de jeugd ook "D-Day" met betrekking tot de stedenontmoeting.
Helaas werd de zaterdagochtend een zieke gemeld en moesten we met de 4 mannen op pad die er inmiddels wel aardig klaar voor waren.
De reserve ( van net 12 ) moest echter wel meedoen bij de junioren en dat werd van te voren gezien als een zware taak voor de overige teamleden.
Bij de start werden er een paar duidelijke afspraken gemaakt en ging het team, bestaande uit Jurgen v.d. Vecht, Domminick v.d. Blom, Djowy Hoekstra en Wesley Molendijk, gretig van start met een 206.
Voor een Baker-format is het een goede start....  deze game werd gevolgd door 2x een 180 game en een 246.
Gezien de eerste serie en de overige teams betekende deze start dat we vol meededen voor de 4 plekken echter hadden we concurrentie van 6 andere teams. Junioren klasse is een grote en sterke klasse.
De twee volgende games eindigenen in een 180 en een 170 game en met 1165 over 6 deden we nog steeds vol mee.....  Dit door het goede opvangen van de jongste door de overige drie spelers.
EEN ECHTE TEAMPRESTATIE DUS......
Helaas sloeg ging het daarna net de verkeerde kant op en deden 4 splits in de laatste 2 games en het net niet vallen van goede ballen ... ons de das om en werden er 2 150 games geproduceerd.
Dit resulteerde in een totaal van 1465 over 8 ( ruim 180 gemiddeld ) en een 7e plek....... 
Moedig gestreden maar net niet gehaald.
Her en der toch een lichte teleurstelling want er was in de aanloop naar het toernooi best wel wat tijd in de training gestoken... met name het bakerformat spelen.
Niet getreurd ....  over 3 weken gaan we los op de laatste speeldag van de NJTL om de 2e plek te behouden.
 
Groeten ED
   

Stedenontmoeting Senioren 50+Steden50Plus2018
 
Zaterdag,7 april, was het al vroeg dag voor de Hellevoetse 50+ selectie voor de Stedenontmoeting.
Om half 10 ging men van start in Bowling de Walvis in Schiedam. Door een andere opzet was het nu niet spelen tegen een tegenstander uit de directe omgeving maar direct heel Nederland bij elkaar. De Hellevoeters hebben in dat gezelschap niet slecht gepresteerd. Uiteindelijk werd van de 16 deelnemende verenigingen de 10 plaats behaald. Op zich geen slechte prestatie alleen jammer dat er maar 8 doorgingen. Dus geen finale.
Hier vindt u de persoonlijke scores.
Voor de volledige voorronde stand kunt u hier terecht
   

BOWLEN in HULL

Donderdag 15 maart was het dan weer zover; voor de 34ste keer dat wij het organiseerden, gingen we aan boord van de Pride of Rotterdam.
Met 27 enthousiaste deelnemers gingen we het weekend tegemoet.
Vrijdag is een ‘vrije’ dag om te winkelen en wandelen in Hull, maar deze keer helaas was het weer bijster slecht, erg koud, veel regen en natte sneeuw. Dus ’s-middags, overdekt winkelen, vroeg lunchen en in de lounge van het hotel gewacht tot de kamers beschikbaar waren.
’s-Avonds met z’n allen naar een heel gezellig Italiaans restaurant nabij de ‘Marina’; heerlijk gegeten en gedronken ; buiten stortregen, dus weer met een taxi terug naar het hotel, voor een goede nachtrust na een lange dag.
Zaterdag-morgen, iedereen weer fit, na het ontbijt en vertrokken we met onze bus naar de bowling in Scunthorpe. We speelden met 6 teams, 4-mans en trios en al gauw bleek dat de Hull-bowlers een  flinke voorsprong namen. Er was geen redden meer aan en ging de eer naar Hull.
Na het bowlen in een heftige sneeuwstorm terug naar het hotel.
’s-Avonds een diner, de beker-uitreiking, muziek en dans in ons hotel. De bekers werden dit jaar ter beschikking gesteld door Rob & Adrie Gorter, waarvoor onze hartelijke dank.
Zondag een beetje uitslapen, ontbijten en uitchecken.
Met onze bus naar het dorpje Conniston, een Engelse pub de Gardeners Inn, voor een traditionele lunch. Een hele middag vol entertainment, muziek.
Aan het eind van de middag weer naar de P&O Ferries en afscheid nemen van al onze Engelse bowling-vrienden, die alles perfect georganiseerd hadden.
Het was een fantastisch weekend; het weer had wat beter gekund, maar dat heb je nu eenmaal niet in de hand.
Waarschijnlijk komen de Engelsen in november voor een weekendje naar Hellevoetsluis.
De organisatie gaan we overdragen aan Doriana, die dit graag van ons wil overnemen.
 
Groetjes
Ben & Dino 
   

Verenigingskampioenschappen
 
De kampioenschappen zitten er weer op. Ondanks dat het aantal deelnemers/sters met de jaren steeds minder wordt hebben we toch weer 2 mooie finales gezien. Als eerste ging de jeugd van start. Ook zij hadden hun voorrondes al eerder gespeeld en gingen nu voor 5 games finale. Voor een aantal van de kleinsten een hele opgave. Over de resultaten binnenkort meer.
Doordat de senioren speelden op banen waar de jeugd haar finale gespeeld liep dat voor sommigen toch wel anders dan dat ze gewend zwaren. Veel aanpassen dus om toch tot een goede score te komen. Bij de Dames A-klasse wist Hilda Slieker, mede door een mooie laatste game, de winst naar zich toe te trekken. In de B-klasse werd Bianca Zalme de kampioene. Bij de Heren A had Martin Langendoen al een mooie voorsprong en deze gaf hij niet meer weg. In de B klasse werd Marcus Arndt met een ruime voorsprong kampioen. In de C klasse werd dat Rob Gorter en in de D klasse Rob Penders. Klik hier voor de volledige uitslag.
Hilda en Martin gaan onze vereniging komende herfst dus vertegenwoordigen op de dag de Kampioenen.
 
2018 01 28 PHOTO 00001037
2018 01 28 PHOTO 000009922018 01 28 PHOTO 000010192018 01 28 PHOTO 000010262018 01 28 PHOTO 000010032018 01 28 PHOTO 00001012
2018 01 28 PHOTO 00000997
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.